Het verschil maken

Het verschil maken

We willen het verschil voor u maken. Daarom bieden wij veel meer dan alleen een mooie kamer. We creëren alle mogelijkheden om u een fantastische tijd in een prachtige omgeving te laten ervaren.

Dit is een tekst uit de website van B&B Turistgården Särna. De tekst vormt een onderdeel van onze visie op hoe wij ons werk graag willen doen. We streven er naar om iets in onze bezoekers te raken. Toen we op zoek waren naar teksten om onze visie weer te geven, vonden we een tekst van de schrijfster Kate Douglas Wiggin, een schrijfster van kinderboeken die leefde van 1856 tot 1923.

“There is a kind of magicness about going far away and then coming back all changed.”

Toen we deze tekst lazen, moesten we allebei een traantje wegpinken. Dit was precies wat we voor ogen hadden. We willen in onze gasten iets raken, het verschil maken, een lichtje, een vlammetje ontsteken.

De afgelopen dagen moest ik vaak denken aan Ben Gunn. Nee, niet de fictieve figuur uit Treasure Island, maar Ben Gunn die ooit de B&B Shalimar in Mallaig, Schotland runde. We leerden Ben kennen als een charismatisch mens die voor zijn gasten het verschil maakte. Hij runde niet zomaar een B&B, hij wàs de B&B. Zijn lichtend voorbeeld zullen we nooit vergeten en dient voor ons als voorbeeld voor gastvrijheid. Want we willen graag voor jou als gast het verschil maken. Het gevoel meegeven, dat je verblijf bij ons de moeite waard was en dat je als herboren weer veilig thuis komt.

De afgelopen week heb ik veel gasten mogen ontvangen, terwijl Boerin Suuske in Nederland was om haar emigratie bij de gemeente door te geven. Het mooie van een B&B is, dat je contact hebt met allerlei verschillende mensen met allerlei verschillende wensen. Ze kwamen uit Zweden, Noorwegen, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Ze komen om te werken, de Midzomernacht te vieren, zijn op doorreis of combineren hun vakantie met tuinieren in onze grote tuin, zoals Henri (Jan) de Tuinman. Sommigen kwamen dodelijk vermoeid aan na een lange dag rijden, anderen energiek en helemaal voorbereid.

Twee Duitse oudere dames waren hartstikke moe toen ze aankwamen. In overleg kozen ze voor de familiekamer 5+6, Rådjur & Ren. De volgende ochtend straalden ze van enthousiasme. Ze genoten van de rust en de entourage van onze mooie en oude villa, en ze genoten van het ontbijt en de aandacht die we elkaar gaven. Één van de vrouwen vroeg om een emmertje water om de voorruit van de auto schoon te maken, en voordat ze het in de gaten hadden stond ik lekker hun voorruit te soppen. Toen ze wegreden wist ik dat ik voor hen het verschil had gemaakt.

Ook kwam er een vermoeide zakenman aan de deur. Hij kwam uit Schotland en sprak een heleboel talen, waaronder Nederlands en Zweeds. Hij wilde de kamer met privé douche, maar toen ik hem vertelde dat we nog geen mogelijkheid hebben om een kaartbetaling te doen, keerde hij resoluut om. Ik probeerde hem nog uit te leggen dat hij bij de supermarkt kan pinnen en eventueel op het internet kan boeken en betalen met creditcard. Maar het mocht niet baten, hij ging een ander hotel zoeken.

En toen hij wegreed, wist ik dat ik ook voor hem het verschil had gemaakt…

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.