Surfing The Nations

Surfing The Nations

Gisteren kwam Christy op bezoek. We hadden haar ontmoet tijdens een dorpsbijeenkomst in de Buskoviusskolan in Särna, toen we nog maar net verhuisd waren. Haar man vertaalde wat er gezegd werd tijdens de bijeenkomst in het Engels, en wij profiteerden daarvan.

Christy is de dochter van Tom & Cindy Bauer, de oprichters van de organisatie Surfing The Nations. Samen met haar man Stefan Eriksson heeft ze een afdeling van STN in Särna gestalte gegeven. Surfing The Nations is een humanitaire organisatie die geheel belangeloos draait op vrijwilligers onder het motto: “Surfers Giving Back.”

Het is hun wens om de levens binnen en buiten hun organisatie, zowel lokaal als internationaal, te veranderen. Ze zijn een gemeenschap die bestaat uit mensen die geloven in het gebruiken van hun talenten en passies – van surfen tot snowboarden en daarbuiten – om iets terug te geven en de boodschap van liefde en hoop te brengen. Ze geloven dat hun vrijwilligers een unieke oproep in hun leven hebben gedaan: to GO! Om uit hun comfortzones te komen en hun honger naar avontuur te gebruiken om hen naar de plaatsen van de wereld te brengen die in nood zijn. Ze willen het surfen, snowboarden, skiën, skateboarden en andere actiesporten transformeren van zelfzuchtige sporten naar een gemeenschappelijke basis waarop vriendschappen over de hele wereld kunnen worden opgebouwd.

Toen Christy op bezoek kwam lieten we haar uiteraard het huis zien. Toen het te koop stond, hadden ook zij interesse. Dus ze wist al hoe het eruit zag, en hoeveel werk er verricht moest worden om de Villa te transformeren naar een hostel. En toen stelde Christy ons dan ook voor om een aantal vrijwilligers te sturen om ons mee te helpen. Vanochtend ging de telefoon. Of we vanmiddag al tijd en een werkpakket hadden, want ze had een aantal enthousiaste vrijwilligers beschikbaar!

En zo werd onze middag plots omgetoverd tot een energieke happening waarbij 4 enthousiaste vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld samen met ons de handen uit de mouwen staken. Allerlei spullen werden naar de schuur gesjouwd, stellingen werden opgebouwd, een tafel werd gerepareerd en een kamer geschilderd. Boekendozen, een boekenkast en een bureau werden naar boven gebracht. Tafels en stoelen naar de gemeenschappelijke keuken gebracht, en ga zo maar door. Er was zelfs nog tijd voor een heerlijke fika in het warme voorjaarszonnetje.

Kortom, we waren zwaar onder de indruk van deze positieve energie, en enorm dankbaar voor hun belangeloze hulp. Want dat is hun motto, ze willen het verschil maken. En dat sluit heel goed aan bij ons eigen bedrijfsdoel. Want ook wij willen voor onze gasten het verschil maken!

Reacties

  1. Wat tof! Zo gaan de ontwikkelingen snel!☺. Hier ook altijd blij met de aangeboden hulp.

    Groeten van t’Woudtland’ (formerly Eiland aan de Veen)

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.