In memoriam Boer Jennes 15-01-2021

Een jaar verder…

Boer Jennes eigenaar van dit blog en deze website is niet meer.

Iets meer dan een jaar geleden heeft hij op 18 dec 2020, nadat hij alle sneeuw geschoven had op het landgoed, een ernstig hartinfarct gekregen. Hij heeft een maand in het ziekenhuis gelegen op de IC resp. in Falun en Uppsala.
Hij heeft hard gevochten om bij ons te blijven. Maar uiteindelijk waren de complicaties te zwaar en is hij helaas overleden op 15 januari 2021. Het lijf kon niet meer, het was te zeer beschadigd.
Hijzelf heeft eerder in de maand aangegeven er vrede mee te hebben, omdat hij kwaliteit van leven erg belangrijk vond. Maar hij zei ook dat hij het wel moeilijk vond dat hij mij en de mensen die van hem houden achter moest laten. Maar hij vertrouwde altijd in eigen kracht en moed, compassie en liefde. En dat gegeven nemen we mee!
De dag voor de vijftiende had hij nog op zijn manier aan me aangegeven dat hij graag naar huis wilde. Het grote huis, de omgeving, de kat, de natuur en de mensen van Särna. Hij wilde graag terug. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Inmiddels heeft hij een prachtige laatste plek op de berg de Nipfjället, met een oude boom als bescherming om hem heen en een adembenemend uitzicht over de gehele omgeving. Hij is in zijn geliefde oude bos en in de natuur.
Maar het is stil zonder boer Jennes en hij wordt door velen gemist.

Zijn overlijden was precies 2 jaar na het tekenen van de papieren van de verkoop van ons huis in Nederland.

Nu weer een jaar verder, 15 januari 2022, is er veel gebeurd. Veel mensen zijn langsgeweest en anderen hebben berichten gestuurd op welke manier dan ook, allen dank daarvoor. Het doet me goed te weten dat Boer Jennes zo geliefd is geweest bij leven en dat er veel aan hem is gedacht na zijn overlijden. Ik, boerin Suuske, ben zeer gesteund door al deze aandacht, op welke manier dan ook.

Afgelopen jaar was niet gemakkelijk maar er zijn ook veel onverwachte, mooie dingen gebeurd in en rond het huis.
Het huis is vertroeteld door vrienden, mensen van Work Away, zelfs door een gast, die me hebben geholpen de tuin netjes te onderhouden, bomen te rooien, de schuur op de ruimen en te onderhouden, het tuinmeubilair een schilderbeurt te geven, de terrassen te voorzien van een nieuwe verflaag, het torentje te schilderen, de trap naar het torentje in ere te herstelen, mooie ijzeren bescherming te zetten op alle schoorstenen, kortom van alles en nog wat, te veel om allemaal op te noemen.

Er zijn weer enorm veel gasten geweest om te genieten van het huis en de omgeving. Het bedrijf loopt prima.

Berra heeft een nieuw vriendje gekregen in Rufus, de oranje tornado alias Smally (wat hij nu niet meer is). En beide heren zijn inmiddels verknocht aan elkaar en spelen, ravotten lekker in de sneeuw en verzorgen elkaar goed.
De heren weten het nog niet, maar zij zullen komend jaar gaan verhuizen.

Maar het is te stil in mijn eigen huis! Het verhaal dat we met elkaar, Boer Jennes en ik, zijn begonnen hier in dit prachtige mooie en warme huis gaat stoppen voor mij. Ik heb besloten het te gaan verkopen en een nieuw avontuur te gaan beginnen. Wat dat wordt, geen idee op dit moment. Het huis en bedrijf zijn te groot voor mij alleen om hier te runnen. Dus ik ga kijken of ik een nieuw paar, of gezin kan vinden wat hier op slag verliefd wordt op het huis en hun avontuur hier in Särna willen gaan opstarten.

Een mooie missie, maar voor mij wel een lastige kwestie! Het gaat niet gemakkelijk worden.
Boer Jennes zou erg trots zijn op onze voortgang van het afgelopen jaar, maar ook op de beslissing om niet kost wat kost door te blijven gaan. Het is goed! Het wordt tijd om los te laten, tijd voor verandering, tijd voor een nieuw hoofdstuk!
Dank Boer Jennes dat je 20 jaar lief en leed heb willen delen met je Boerin Suuske. Ik mis je, maar weet dat je altijd in de buurt zult zijn en zeker in mijn hart.

In memoriam Boer Jennes, 11-06-1965 15-01-2021

Reacties

 1. Mooi Sandra. Wie weet wat de toekomst brengt, maar mooi dat je het af kunt sluiten. Veel liefs uit het warme Holland…

 2. Lieve Sandra!

  Mooi beschreven en hij is voor altijd in je hart ????????????

 3. Marlene Boons zegt

  Lieve Sandra
  Het is een dappere, maar ook verstandige beslissing.
  Heel veel sterkte om dit te doen.
  En heel veel succes met een nieuw avontuur, wat het ook worden zal.

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.