21 februari – Alweer Ei-landdag!

Kom ik net uit de kas en loop naar de Stuga, zie ik links bij de composttonnen Trijsje, Kloek en Leintje scharrelen. Ik ga op de veranda even lekker op de stoel zitten en neem een slokje water, hoor ik Haan en Buffy kirrend uit de richting van de ren komen. Wat doen jullie daar? Vraag ik nieuwsgierig. Hebben jullie tegenwoordig privacy nodig om een vluggertje te doen? Maar Haan en Buffy trekken zich niets van me aan en lopen gewoon door. Haan is erg voorkomend en laat Buffy allerlei lekkere hapjes zien. Dan ontdekt Buffy de rest van de toom en trekt in een sprintje daar naar toe terwijl Haan er achteraan hobbelt.

Even later loop ik weer naar de kas en de kippetjes lopen allemaal achter me aan. In de kas geef ik de grond water en verspeen de Twellose Gele, een vorstbestendige hele lekkere botersla. Het water wat tijdens het gieten tegen de raam spatte, loopt tussen een kiertje naar buiten en de kippetjes proberen het op te slobberen. Wat zijn het toch koddige beestjes!

Dan loop ik terug naar de ren om de poepjes uit het nachtverblijf te verwijderen. Ik open de legkast en dan dringt tot me door wat Buffy zojuist heeft gedaan…

Ja hoor! Een heus krieleitje! En dan ook nog de eerste van dit jaar van allemaal! Geen wonder dat Haan zo trots op haar is. En niet alleen Haan, ook ik ben megatrots op dit bijzondere hennetje…

Reacties

 1. Ja, dat eerste eitje is goud waard! Jammer dat je het niet kan inlijsten…
  Veel plezier met je mooie clubje!

  • Boer Jennes zegt

   We hebben het eitje ’s avonds zacht gekookt, in de lengte door tweeën gedeeld, en met aandacht ervan gesmuld. Nog mooier dan inlijsten! Wat blijft is de foto, die is nu op deze website vereeuwigd.
   Dank voor je reactie!

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.