Achter de coulissen

Soms moet je achter de coulissen kijken om iets nieuws te ontdekken. Een oud huis heeft verrassingen in petto. Ook het onze, want vandaag deden we een fantastische ontdekking. Eentje waar we al een klein beetje op gehoopt hadden.

In 2015 maakte een Nederlandse makelaar een filmpje van de toenmalige Turistgården Särna. Op dit filmpje was sprake van een keuken waar de gasten zelf konden koken en eten. Dit fimpje laten we nog even zien en starten vlak voordat hij die ruimte binnenkomt:

Maar die keuken was verdwenen toen we het huis in oktober vorig jaar bezochten. Er was weer een gewone gastenkamer van gemaakt. Zonde, nietwaar? De volgende foto van de kamer hebben we in oktober gemaakt. Aan de rechterkant zie je een kale wand en geen keuken meer…

Wat eens een keuken was

Maar een oplettend oog ziet toch dat er iets aan de hand is met de breedte van de kamer. Op het filmpje lijkt de kamer namelijk veel breder. Zou er achter die wand misschien een keuken verborgen zitten? Vandaag namen we de proef op de som. Ik nam de boormachine en de decoupeerzaag ter hand en wat ontdekten we?

De wand openmaken

Yep! Er zit iets achter de wand! Dus enthousiast ging ik aan de slag om de wand eruit te slopen. Na een tijdje had ik alle gipsen platen eruit gesloopt en werd het tijd om Boerin Suuske erbij te roepen. En dit is dan het resultaat van vandaag:

De keuken ontdekt!

De volle lengte van de keuken kreeg ik net niet op de foto, maar links en rechts zit een keramisch fornuis met een afzuigkap erboven. Verder 2 wasbakken en ruimte voor koelkasten. De magnetron en de koelkasten zijn verdwenen, maar die staan wellicht nog elders in het gebouw. Hier gaan we straks weer mooi een gastenkeuken van maken!

Reacties

 1. Annemiek zegt

  Prachtig????????

 2. Dat is een mooie ontdekking ????

  • Boer Jennes zegt

   We hadden er al stiekem op gehoopt. De vorige eigenaar wist altijd al dat ze slechts tijdelijk in het pand zouden zitten. Alle verbouwingen hebben ze voorzichtig uitgevoerd en zijn terug te draaien. :)

 3. Wat een verrassing!

 4. Wat gaaf!!!

 5. Mooi hoor en ook leuk om het filmpje te zien. Wat een gaaf huis. Groetjes, Janny

 6. Top, dat hij er toch nog ongeschonden en al in zit!

 7. Tante Wilma zegt

  Wie weet wat voor verrassingen je nog meer tegen komt. Geweldig….Heel veel succes met het mooi maken van jullie huis!

 8. Gaaf man….zijn er nog meer verrassingen te verwachten….. ondergrondse kelders…..schatten op de zolder….schuilkelder in de tuin….hahahaha….

  • Boer Jennes zegt

   We hebben nog een heuse ijskelder en in de gewone kelder zit ook een wijnkelder. Verder zitten er in de kelder van die rare luikjes waarvan we niet weten waar ze voor dienen, dus dat moeten we nog een keer uitzoeken. De zolder is erg groot, die heb ik tot nu toe alleen vanaf een keukentrapje bekeken. Ook daar valt nog wat te ontdekken. In de schuur hebben we oude medische encyclopedieën gevonden en een oud prentkaartenboek van Särna.
   Kortom, nog genoeg te ontdekken! :-)

 9. Jan en Riet zegt

  Zo te lezen krijgen jullie nog een soort rariteitenkabinet aan huis.
  Leuk voor de gasten om de verhalen aan te vertellen.
  We wensen jullie veel succes !
  Groet uit de Buitenweg.

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.