Boer zoekt hout

Daar zitten ze dan. Boer Jennes en Boerin Suuske zitten uitgeteld op de bank en vragen zich af of ze Boer zoekt Vrouw kunnen zien zonder in slaap te dommelen. Het afgelopen weekend was een fysiek zwaar weekend. Knippen, snoeien, zagen, hakken, stapelen, roeien en slepen…

De oude rododendrons zijn nu bijna helemaal opgeruimd en dat geeft een zee van ruimte. Tenminste, eerst zal dan nog de gigantische berg snoeiafval in de hens moeten gaan. De dikkere takken worden verwerkt tot kachelhout. Een zwarte els die we eerder geveld hadden is tot kachelmootjes verwerkt en ook een tweede zwarte els moest er nog aan geloven. Een derde moet ook nog neergehaald worden, maar dat wordt een vak apart opdat de boom niet op het huisje van Boer Wil gaat vallen.

We hebben allebei inmiddels de IJsvogel gespot. Of we ‘m op de foto krijgen is maar de vraag, want de vogel is schuw en scheurt alleen als een blauwe schicht voorbij. We hebben de omgeving rond de brug ijsvrij gehouden zodat de vogel in ieder geval lekker bij ons kan komen vissen. Ook het nieuwsgierige roodborstje is overal waar wij net geweest zijn in de hoop iets lekkers te kunnen verschalken. In de polder stikt het van de ganzen, echt een enorme massa! Ook een mooie bruine buizerd jaagt in de polder en boven ons Eiland. De lijster zat niet op ons Eiland, maar verraste me onderweg er naar toe. De boomkruiper wel.

Gisteren was het druk met houthakkers op het voormalige volkstuinencomplex. Vandaag leek het ons wel leuk om er een kijkje te nemen en te zien of er nog wat te halen viel. Nou, dat was nog steeds het geval. Een 20 jaar oude zwarte els was geveld maar niet in hakklare blokken gezaagd. Dus de kettingzaag maar weer eens geslepen en met de boot er naar toe geroeid. Dat viel niet mee. Een deel van de vaart was nog bevroren en onze “Aisboot” diende dus als ijsbreker. De hele boom, met een stam van een halve meter dik, heb ik verzaagd en hebben we samen afgevoerd naar het Eiland in maar liefst 4 vaartjes. En toen het af was, was het al bijna donker en waren we bekaf.

Dus daar zitten we dan, kreunend en steunend op de bank. Kijkend naar Boer zoekt Vrouw…

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.