Bram de Musketier

Op ons Eiland vertoeven verschillende katten. Boer Gerrit verzorgt ze zo goed en kwaad als hij kan en verder kunnen de katten zichzelf ook goed helpen. Ooit zijn ze door de Dierenbescherming gesteriliseerd om te voorkomen dat er een overbevolking ontstaat.

Laatst was er weer een kat bij gekomen. We hebben hem Brammetje gedoopt. Hij verpieterde van eenzaamheid op een flatje en misschien was het tuinencomplex en de verzorging door Boer Gerrit een goede oplossing voor deze lieve kater. Maar dat pakte niet zo goed uit. Een binnenkat die plots buiten moet verblijven samen met een groep doorgewinterde katten en katers, moet wel heel erg z’n best doen om in de hiërarchie een plaats te vinden.

De laatste tijd gaat het wat minder goed met de gezondheid van Boer Gerrit, en de katten kregen het daardoor ook wat zwaarder te verduren. Dus Boerin Suuske vroeg Boer Gerrit of ze Brammetje mee mocht nemen. Dat vond Boer Gerrit niet erg. De afgelopen week heeft Boerin Suuske dan ook de mantelzorg op zich genomen om ook de andere katten, de konijnen, de kalkoen en de kippen van Boer Gerrit te verzorgen.

En Brammetje? Hij moest wel even wennen in de dierenopvang, maar laatst ontmoette hij twee kleine vriendjes en ze zijn samen de Drie Musketiers geworden…

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.