Bruggen bouwen

Een tijdje terug heb ik eens een bezoek gebracht aan een handel in tweedehands hardhout. De brug naar ons Eiland is verrot, hangt scheef en is bij tijd en wijle best wel glad. Niet echt fijn dus. Daarnaast kan iedereen gewoon op ons Eiland komen en dat is niet echt gewenst. We willen dus een nieuwe brug met een poort die we op slot kunnen doen.

Het viel echter niet mee om het hout deze kant uit te krijgen. De handelaar is er één van het uiterst vergeetachtige type. Hij vergeet dat je een offerte hebt goedgekeurd en het hout te zagen en te bezorgen, hij vergeet de tijd en z’n bonnetjes. Enzovoorts. Vreemd dat zo iemand nog een zaak kan runnen.

Maar gelukkig was het bijna een maand later zover, het hout werd bezorgd. De zware planken van ruim 4 cm dik waren met hulp van Jan de Buurman zo aan de overkant, maar over de 5 meter lange draagbalken moest nog even een ei gelegd worden. Tientallen opties en mogelijkheden later, besloot ik de platboot van Boer Wil te lenen. Deze is een stuk langer dan ons bootje en ligt ook een stuk stabieler in het water. Op zaterdag kwamen Roelof, Els en Hedwig de helpende hand bieden en we hebben de 2 balken allebei tegelijkertijd op de platboot kunnen vervoeren. Nu nog een weekend vrijmaken om de brug daadwerkelijk te vervangen, want dat heeft ook nog heel wat voeten in de aarde.

Rode Boleet?

Zondagochtend kwam ik op de houtkade nog een bijzonder paddenstoeltje tegen. Heel klein, een beetje raar gevormd, een beetje aangevreten met een rode hoed. Ik denk dat het jonge, maar misschien alweer gedateerde rode boleten zijn. Die kunnen een stuk groter worden dan de 2 centimeter hier, maar wie weet. Er staan er een aantal en het ziet er best wel leuk uit. Meteen maar wat meer foto’s genomen van blommekes en paddo’s die her en der op de gekste plekken opdoemen.

Nog onbekende witte plaatjeszwam
Rode Boleet?
Afrikaantje
Chocolademunt
Bosviooltje
Dikke planken
Lange balken

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.