De Bruggenbouwers

Vandaag was het dan zover! We hadden met San en Ar afgesproken om de brug te gaan bouwen. Deze was vorig jaar al een bouwval en dat was het afgelopen jaar niet bepaald beter geworden. Het had ons al enige moeite gekost om het hout voor de nieuwe brug op ons Eiland te krijgen. Vanochtend eerst een stroomaggregaat en een grote cirkelzaag gehuurd. Nadat we alle gereedschap met de boot naar ons Eiland hadden vervoerd, droegen we eerst de zware draagbalken naar de oude brug, zodat die al klaar lagen voordat de oude brug werd afgebroken.

Het afbreken van de oude brug was ook nog een flinke klus, en toen die eenmaal geklaard was begon het helaas te regenen. Maar daardoor lieten we ons niet kisten! Met alle zeiltjes en touw hebben we diverse afdakjes gemaakt zodat we toch droog door konden blijven werken. Hoewel we tegen die tijd toch zeiknat waren… De zware balken hebben we nu eerst met elkaar verbonden met tussenbalken en lange schroeven. Daarna hebben we met tegels de brug zo stabiel en waterpas mogelijk gemaakt als we konden.

Morgenochtend gaan we verder met het op maat zagen, en het boren en schroeven van de planken op de balken. In de tussentijd hebben we een ladder over de braamstruiken gelegd, op de boot van Boer Wil, want anders kunnen we niet terug…

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.