Ei-Landers in Concert

Voor een dirigent als Haan, valt het niet mee om alle hennetjes in ensemble te laten werken. Hij is een harde werker. Alle hennetjes bij elkaar houden, eten zoeken, de hennetjes opmerkzaam maken dat hij eten gevonden heeft. Liefdevol het voedsel uit zijn snavel laten eten, een rondje om het hennetje draaien en hopen dat hij haar mag treden. Ook voor het leggen van eieren door de dames doet hij zijn best om ze naar de ren te begeleiden, wachten tot het ei gelegd is en daarna samen een liedje zingen.

Na lang oefenen is het vandaag dan eindelijk gelukt… Alle vier hennetjes zongen vandaag in ensemble met Haan. Als eerste kregen de hennetjes het één voor één op hun heupen. En bijvoorbeeld bij Kloek klinkt dat zo:


Ze krijgt dan het heen en weer, zingt haar smartlapje, totdat ze de trap omhoog loopt naar het leghok. En dan blijft het een tijdje stil…

Maar als ze dan haar ei kwijt is, gaat ze blij een heel ander liedje kakelen. De rest van de toom rent haar tegemoet en vandaag zongen ze gezamenlijk het lied Ei, Ei, Ei, Wat Zijn Wij Blij!


En het resultaat van dit concert mocht er wezen. Kloek, Trijs, Buffy en Leintje hadden alle vier, voor de eerste keer, samen een eitje gelegd!

Reacties

  1. de Berloos zegt

    wat een mooi concert en 4 eitjes, heel leuk!

  2. erik de vries zegt

    ha… met zo’n eitje begon mijn Keesie ook… zo’n klein rond balletje…
    en het concert is heerlijk, nooit bij stilgestaan dat je dat kan opnemen en delen, ik geniet er altijd alleen van…

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.