En toen waren er twee

Vanmiddag was het veel te mooi weer om niet op ons Eiland te zijn. Daarnaast wilde ik nog de laatste hand leggen aan het onkruid vrij maken van de paden en moestuin. Ook hadden we nog een emmer brandnetelgier staan. Deze gier is een hele goede organische mest, stinkt enorm (volgens Boerin Suuske) maar is goed voor de planten en het leven in de humuslaag. Het verhoogt namelijk de weerstand tegen ziektes en andere plantenplagers.

Uiteraard speurde ik bij aankomst de houtkade boom voor boom af. Gisteren waren we allebei ook op het Eiland, maar konden we geen Bosuil meer ontdekken. We hebben zelfs met de boot de kade afgespeurd, maar geen uil liet zich zien of ontdekken.

Op en in de buurt van de boom waar onze Tijl Uilenspiegel zich ophield, was ook deze keer geen Tijl te bekennen. Dus besloot ik de hele kade boom voor boom af te speuren. Ik had daarvoor ook de verrekijker van Boerin Suuske meegenomen. Bijna op het einde van de houtkade zag ik plots heel hoog in de boom onze Tijl zitten. In het begin keek ik alleen tegen z’n achterwerk aan. Wat is dit toch een grappig, mollig en donzig beest! Uiteindelijk kreeg ik ook belangstelling van Tijl. Hij draaide z’n hoofd rond en keek me met z’n enigszins rood omrande ogen aan.

Op het begin van de avond kwam ook Boerin Suuske op het Eiland aan met een lekkere maaltijdsalade. Terwijl de maaltijd genuttigd werd, kwam de ene na de andere troep staartmezen ons begroeten. Ook ontdekten we dat er in de nestkast die we in de gigantische esdoorn hebben gehangen, een gezinnetje koolmezen zit. Maar we horen eigenlijk overal op het Eiland het gepiep van jonge vogels. Het zijn echt hoogtijdagen voor de gevleugelde papa’s en mama’s! De fuut heeft nog 1 jong, maar ze broeden inmiddels weer opnieuw maar liefst 5 eieren uit!

Toen we besloten terug naar huis te gaan, keken we nog even naar onze Tijl die nog steeds op dezelfde stek zat. Maar toen ontdekte Boerin Suuske één van de adults op even zo grote hoogte in een andere boom. Daar was ie niet zo erg goed zichtbaar en we liepen naar de overkant op het pad van de volkstuinen en speurden met de verrekijker de betreffende boom af om de adult nog eens goed te bekijken.

En toen deed Boerin Suuske een fantastische ontdekking… Één boom verderop zat nog een andere pullus! Aan het gezicht van deze takkeling was duidelijk te zien dat we ons niet vergisten met Tijl. Wat een leuke ontdekking dat we niet 1 maar liefst 2 jonge Bosuilen op onze houtkade hebben! Deze takkeling hebben we maar Tilly Uilenspiegel genoemd. Ook al weten we niet wie nou mannetje of vrouwtje is. Tilly lijkt wel in een verder gevorderd stadium te zijn, en dus ouder dan Tijl. Hopelijk krijgen we ook Tilly binnen kort net zo goed op de foto als Tijl…

Tijl Uilenspiegel
Pa of Ma Uilenspiegel
Tilly Uilenspiegel
Tilly Uilenspiegel
Tilly Uilenspiegel

Reacties

  1. Volgens mij hoeven jullie helemaal niet op vakantie te gaan, het eiland is al een vakantieparadijs voor jullie.

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.