En toen was er…

De brug is af! Althans, af genoeg om er de komende 50 jaar overheen te kunnen lopen. Gisteren hadden we de oude brug afgebroken en de nieuwe balken over de sloot gelegd, de tussenbalken gemonteerd en de brug zo goed als mogelijk waterpas gelegd. Vandaag hebben we de loopplanken op maat gezaagd, geboord en vastgeschroefd. Het is nu bijna onvoorstelbaar dat er eerst een scheve, gammele en gladde brug lag, die eigenlijk alleen maar gedragen werd door 2 berkenboomstammen en wat spaanplaat.

De hardhouten draagbalken zijn 570 cm lang, 25 cm dik en 5 cm breed. De hardhouten tussenbalken en loopplanken (hetzelfde materiaal) zijn 103 cm lang, 14 cm breed en 4,5 cm dik. We hebben er 34 van gelegd. Een beetje overdreven dus, want afgezien van de breedte van de brug kan er nu gemakkelijk qua gewicht een auto overheen!

De uitsparingen die je aan de zijkant van de brug ziet, zijn voor de toekomstige deur bedoeld. Dat wordt nog een vervolgprojectje, want ik ben op zoek naar een bijzondere deur die past bij ons Eiland.

Reacties

  1. Goed gewerkt!!

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.