Even voorstellen?

Voor iedereen die de Twitterberichten van Boer Jennes niet heeft gevolgd, is een voorstelrondje van de nieuwe Eilanders niet overbodig. Eilanders? Tja, eigenlijk zijn het Ei-Landers…

Eind maart besloten we een toom Cochin Krielkipjes een thuis te geven op het Eiland. We kozen voor een haan en drie hennetjes. Intussen groeien ze harder dan onze kool en bevinden ze zich nu in de pubertijd. Nog een maand, en dan zijn ze vakvolwassen. Ik zal ze even voorstellen:

Kloekje

Dit is Kloekje, de grootste zwart-wit geparelde hen. Ze is de rust zelve en houdt af en toe de haan in toom. Voor zover ik tot nu toe kan zien staat ze aan het hoofd van de pikorde. Maar het is een rustige toom. Op puberale uitspattingen van de haan na, zijn het echte vriendjes die met plezier samen optrekken. Ze kakelt heel zacht, soms al als een echte kip.

Duifje

Dit is Duifje, de blauw-wit geparelde hen. Ze is de kleinste van het stel en piept nog als een kuiken. Ze is een echte jager! Terwijl de toom voornamelijk scharrelt, zit zij veel te jagen op vliegen. Een grappig gezicht, maar ze is er echt goed in. En aangezien het stikt van de insecten, kan ze absoluut haar lol op. Ook een wormpje vind ze heerlijk, en als ze er één heeft, gaat ze stiekem even een ommetje lopen. Want de winst delen vindt ze een beetje moeilijk…

Trijsje

Trijsje, een meerzomig patrijs cochin kriel. Zij is de meest sociale van het stel, de eerste die op je af komt rennen. Erg actief en overtuigd scharrelaar. In de pikorde staat ze onder de haan, en dat moet ze af en toe ervaren. Maar als de haan te lastig wordt, komt Kloekje haar redden. Als je geduldig bent, komt ze bij je op schoot zitten. Ze heeft een hele mooie tekening die steeds mooier wordt naarmate ze volwassen wordt. Ze heeft al ruim een week een duidelijke kippenstem, ze is dus nu de enige die al tokkelt als een echte kip!

Haantje en Duifje

En dan hebben we nog Haantje, de porselein Cochin kriel. Hij is de jongste van het stel en zit hier naast Duifje. Net als Trijs is hij een echte enthousiasteling, altijd op ontdekkingsreis om de fijnste scharrelplekjes voor zijn hennetjes te vinden. Hij is nu flink aan het veranderen, zijn hele verendek begint nu vaste vormen aan te nemen. Hij is nog een echte piepert met puberaal haantjesgedrag. Maar op een dag zal hij onvermijdelijk als een echte haan gaan kraaien. Kukelekúúúúúú’!

Reacties

  1. Ziet er allemoal onmeunig mooi uut!

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.