Gott Nytt År!

Sinds ons voorlaatste artikel hebben wij en het Fastighetsbyrån niet stilgestaan. Via Daniel hebben we een bouwinspecteur ingeschakeld die voor ons de bouwkeuring heeft uitgevoerd en voor de verkoper het energielabel heeft bepaald. Datgene wat de inspecteur niet kon keuren vanwege de sneeuwval, hebben we op laten nemen in het koopcontract.

Het koopcontract is inmiddels getekend en de handpenning, 10% van de koopprijs, is overgemaakt naar de makelaar. In Zweden koop je een huis via de verkopende makelaar. Een notaris komt er niet aan te pas, en in plaats van een bankgarantie moet je gewoon 10% van de verkoopprijs storten. Alleen dan is je koopcontract rechtsgeldig.

De bouwkeuring heeft geen verrassingen opgeleverd. Het is nu eenmaal een oud huis en we weten dat het een en ander moet gebeuren. Het belangrijkste en het eerste wat we aan (laten) pakken, is het verwarmingssysteem. Beneden staat een aardwarmte installatie die gecombineerd is met een houtvergassingsinstallatie. De radiatoren zijn erg oud en thermostaten ontbreken.

Verder hebben de toiletten en douches een goede opfrisbeurt nodig en gaan we de kamers die we willen verhuren zo snel mogelijk opknappen. Op de website https://turistgardensarna.se kun je het dan helemaal volgen en geven we je de kans om als Early Bird voor de opening de kamer te boeken die je voor je ogen langzaam ziet veranderen.

En heb je zin om de handen uit de mouwen te steken? Als je vóór 1 juni tijd hebt om ff lekker te buffelen, bieden we je kost en inwoning aan.

We wensen jullie alvast een heel fijn Nieuwjaar toe! Gott Nytt År!

Gott Nytt År!

Reacties

  1. de Berloos zegt

    We zijn te oud om te komen helpen anders had ik het graag gedaan.
    groetjes uit Heijen

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.