Toen Boer Nico kwam buurten…

Het was zondagmiddag rond een uur of drie. Boerin Suuske is net terug van het dierenasiel en Boer Jennes staat brood te bakken in de keuken als de deurbel gaat. Verbaasd kijken ze elkaar aan. Het gebeurt maar zelden dat op zondagmiddag onaangekondigd de deurbel rinkelt. De verbazing is nog groter als Boerin Suuske de deur openmaakt en Boer Nico zich voorstelt.

Meteen is de zondagmiddag spannend geworden, want Boer Nico bezit een Eiland in de polder en verpacht dit al jaren aan een oude man die er zijn hart en ziel aan gegeven heeft. Maar Boer Nico houdt ze in spanning. Onder het genot van een kop koffie en een experimenteel gebakken koek, vertelt Boer Nico verhalen over ditjes en datjes. Boer Jennes & Boerin Suuske luisteren aandachtig, maar willen eigenlijk zo vlug mogelijk het verlossende woord horen. Maar Boer Nico laat ze nog even in hun sopje gaar koken…

Zijn jullie nog steeds geïnteresseerd in het Eiland?

Boer Jennes & Boerin Suuske doen hun best om niet al te enthousiast over te komen, maar JA, NATUURLIJK!!!

Die oude man heeft aangegeven dat hij er mee stopt en aangezien jullie aangegeven hadden interesse te hebben, dacht ik laat ik eens kijken of dat nog steeds het geval is. Wat mij betreft mogen jullie het Eiland overnemen, denk daar maar eens over na.

En zo kwam het dat Boer Jennes & Boerin Suuske plots de trotse pachters werden van het Eiland aan de Veen…

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.