Hoe bergen verdwijnen

Zoals op ons Eiland aan de Veen plots bergen verrijzen, zo kunnen ze ook weer zomaar verdwijnen. Je herinnert je vast wel deze foto:

Nieuwe bergenVandaag heb ik met Buurman Jan en Boer Erwin de bergen onder handen genomen. Tussen de drijvende steiger en de kade van Buurman Jan is slechts een meter of 50 water. Een unieke gelegenheid om de bergen afval, die intussen alleen maar hoger waren geworden, te verplaatsen.

Ettelijke bootjes met de grootst mogelijke rotzooi trokken we en roeiden we heen en weer. We hebben bij elkaar 2 aanhangwagens vol afgevoerd en morgen gaan we nog een kar wegbrengen. En hoe ziet er nu uit? Kijk maar eens goed naar de foto hierboven, en het grote verschil hieronder. Een wereld van verschil!

 • Bootje volgeladen
  Bootje volgeladen
 • Volle kar
  Volle kar
 • Verdwenen bergen
  Verdwenen bergen
 • Nieuwe horizon
  Nieuwe horizon

 

Reacties

 1. Boerin Suuske zegt

  Wat hebben ze hard gewerkt. Ongelooflijk hoor. Heel die berg, waar we inmiddels niet meer overheen konden kijken, helemaal weg. Te gek! Boer Erwin en Buurman Jan, hartelijk bedankt voor die fijne hulp.
  Helaas zal het verdwijnen vermoedelijk van korte duur zijn,. ;-) Hoe bergen verdwijnen en weer verschijnen!
  Volgende doel is, het cabriolet huisje ontmantelen. En dat moet heel voorzichtig, want het glas is overal. Maar na deze verdwijntruc, is de moraal hoog en de zin groot. Op naar het volgende project.

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.