Kroosje de Eilandrat

Kroosje de Eilandrat

Ziet ie er niet lief uit? Dit is nou Kroosje, de Eilandrat. Hij is verzot op appelkroosjes die ik achteloos overal op het Eiland achterlaat. Hij heeft er echt een neus voor. Als je in de kas zit en voor de deur een appelkroosje weggooit, dan kun je er gewoon op wachten.
Dit is trouwens de goede kant van Kroosje. Aan de andere kant zit een flinke wond aan z’n oog. Wellicht is hij in gevecht geraakt met één van de katten van Boer Gerrit.

Loedertje

Misschien is Kroosje wel Loedertje tegen gekomen. Loedertje is eigenlijk de Eilandkat. Ze vertoeft hier het meest en het is naar de andere katten duidelijk dat zij het hier voor het zeggen heeft. Ze is sociaal gestoord. Ze kan niet omgaan met mensen en niet met de andere katten. Het is altijd bonje met haar. Boer Piet noemt haar een loeder, dus vandaar dat we haar Loedertje noemen. Maar eigenlijk is ze net als Kroosje best wel aandoenlijk. Zolang je maar niet probeert om haar aan te raken, want ze slaat je vierkant van het Eiland af!

Verder nog wat kiekjes van het krieken van de ontluikende lente, een wilg van een meter of 8 die de laatste storm niet overleefde en de sijsjes die massaal en luid kwetterend de katjes van de zwarte elzen verorberen.

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.