Natte boel

Dit weekend was de grond te nat om te bewerken. Maar gelukkig zijn er nog genoeg andere dingen om te doen. Overal zie je de lente ontluiken. De brandnetels komen uit de grond, en daar gaan we deze week nog lekker van eten (blancheren of roerbakken net als spinazie) en uiteraard stikt het van de sneeuwklokjes, narcissen en krokussen. Ook is er een fruitboom vol in de bloei. We vermoeden dat het een Kerspruim is, maar dat weten we nog niet zeker en dat geldt voor meer bomen en struiken op ons Eiland.

Op ons Eiland groeien ook veel bomen deels onder water. Ze zijn ooit omgevallen en groeien nu onder en over het wateroppervlak. Dat is niet handig en het Waterschap houdt hier ook niet van omdat ze niet goed kunnen baggeren. Dus vandaag weer voor enkele dagen kachelhout afgezaagd en aan land gebracht. Boerin Suuske heeft de kropsla en de knolselderij in de kas gezaaid en heeft weer meters gesnoeid. Het Eiland lijkt zo met de dag groter te worden. Ook hebben we een soort tunnel over de spinazie gezet. Gewoon eens proberen of en hoe dat gaat, maar erg stormbestendig lijkt ons dit bouwsel niet.

Voor de vogels hebben we een vogelkastje geplaatst. Voor de mezen, en die hadden ‘m na 5 minuten al aan een inspectie onderworpen. Samen genoten we van de vele staartmezen die in groepjes al kwetterend van boom naar boom vliegen, de 2 roodborstjes die onze activiteiten nauwlettend in de gaten houden voor als er wat te snaaien valt. Even kwam de Buizerd nog buurten, maar maakte meteen weer dat ie weg kwam toen ie ons zag. Er zijn ook een aantal futen die het voorjaar in hun bol hebben. Als het mannetje zijn vrouwtje kwijt is gaat ie driftig op zoek en roept haar. En als ze elkaar weer gevonden hebben lijkt het net alsof ze elkaar een kusje geven. Even verderop zwemt nog een paartje, maar dat zijn mannetjes die nog zoekende zijn.

Op deze website hebben we nu ook een kaart van Ons Eiland aan de Veen geplaatst, kijk maar in het menu onder Eiland of klik op deze link.

 • Kerspruim?
  Kerspruim?
 • Tunneltje
  Tunneltje
 • Mezenkast in de beukenboom
  Mezenkast in de beukenboom
 • Als Boerin Suuske raust...
  Als Boerin Suuske raust...
 • Kachelhout
  Kachelhout
 • Kropsla en knolselderij
  Kropsla en knolselderij

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.