Planten onder glas

Boerin Suuske heeft er zin in. Ze heeft van de week heeeeel veeel zaaigoed laten voorkiemen en nu heeft ze ze gepland in potjes en traytjes. Suuske en Jennes zijn heel benieuwd wat er uitkomt. Want als het heel goed zou gaan dan komen ze om in de volgende soorten:

*Bolster: Capucijners (rozijnerwt), Stampeul (norli), Rijsdoperwt (eerste vroege mei).

*BlauwSchokker Kapucijner van www.levenvanhetland.nl

In de kas staan al fier en mooi de Bolster Tuinbonen (ratio) te pronken op de schappen. Ze staan er mooi bij en we hebben zeker 50 plus plantjes met maar 3 boontjes die niet opgekomen zijn. Grote opbrengst dus.

We gaan het zien bij de andere geplante erwten, want wanneer die ook zo een goede opbrengst hebben dan is er heel wat erwten vreugde van de zomer. Boerin Suuske kan zo genieten van haar erwtjes. Die zijn zo vriendelijk in de groei en ze hebben zulke mooie bloemetjes. Vooral de Capucijners zijn favoriet. met hun mooie paars roze bloemetjes.

Suuske heeft ook een paar zaadjes vroege sla ingezaaid voor in onder glas. Het is Twellose gele, mooie kropsla van “Leven van het land”.

De Artisjok zaadjes van “leven van het land zijn” zitten ook al onder de grond. We wachten geduldig af. Suuske heeft een wonderschoon plekje in de zon, daar kunnen ze heerlijk opgroeien. Een mooie plant en ook fijne en gezonde vruchten. We gaan het allemaal zien. Op naar de maand Maart voor de nieuwe plant en zaai activiteiten.

IMG-20160221-WA0010 IMG_20160221_163808 IMG_20160221_163827 IMG_20160221_163847

Reacties

  1. Jo en Adrie zegt

    Wat zijn jullie toch drukke baasjes! ziet er allemaal goed uit.
    groetjes uit Heijen

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.