Suuske’s keukentuin / zonhof

Plots was daar een bericht wat door de tuinen gonsde. Een van de oude boeren gaat stoppen met zijn mooie uitzicht tuin. Boerin Suuske was er als de kippen bij. Want zij zag een kans. Een kans om haar eigen keukentuin te gaan bouwen. En als aanvuling op de tuinwerkzaamheden die er altijd zijn van Boer Jennes en zijzelf op het Eiland aan de Veen, is een extra tuin een mooie uitdaging.

Maar na denken en denken en denken kwam ze toch tot de conclusie dat zo’n grote tuin wel een beetje te veel zou worden van het goede. Maar ineens was daar Boer Martin. En die boer, tjonge jonge wat een energie heeft die. Hij was net zo plots als boerin Suuske meteen verliefd op het mooie stuk tuin van de oude boer.

Boerin Suuske en Boer Martin hebben toen de handen ineen geslagen en zij hebben de tuin van de oude boer in twee stukken gedeeld. Boerin Suuske heeft een mooi groot stuk keukentuin en Boer Martin bezet ook zijn eigen stuk. Dus met elkaar zijn zij nu de trotse huurders van het mooie Zonhof.

Boerin Suuske heeft afgelopen weken een plan gemaakt voor haar stukje keukengrond. En ze heeft de boel gespit. Alles wordt nu een grote Keukentuin. Binnenkort start zij met het maken van bedden met paden. En als dat klaar is, nou, laat dan het voorjaar maar komen. En wanneer het zonnetje schijnt ….. dan vind je Boerin Suuske aan de rand van haar tuin op de tuinbank met haar gezicht in de zon. Kijkend over de mooie weilanden boordevol vogels en poezen. Want de poezen van Boer Gerrit komen steeds vaker bij haar kijken of er nog wat lekkers te halen is. Dus er is altijd gezelschap in de Zonhof te vinden. Ook de koeien komen dichtbij om de tuinen te bewonderen en te zien of er nog wat te loeien valt.

Zaaiupdate: Boerin Suuske is binnen alweer met het zaaien begonnen. De Tuinbonen worden klaar gemaakt voor zaaien. Dat is het eerste zaaigoed van dit jaar. Boerin Suuske en Boer Jennes zijn inmiddels al aardig bezig met het verzamelen van hun overige zaaigoed. Dus laat ook daarvoor het voorjaar maar weer komen. Want ook Boer Jennes is afgelopen periode hard aan het werk geweest op het Eiland aan de Veen. Vandaar ook dat er weinig geschreven is op het Blog. Over de avonturen van Boer Jennes komt binnenkort ook nog wel een artikeltje. Maar voor Boerin Suuske rest nu eerst de schone taak haar landje klaar te maken voor het voorjaar. Dus aan de slag in de natuur en eens kijken wat deze nieuwe situatie gaat brengen.

IMG_20160109_153756

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.