Voorkomende werkzaamheden

Afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met het bijhouden van de tuin. Alles groeit zeer snel en we hebben onze handen vol aan het begeleiden van de tuin in de groei. Veel voorkomende werkzaamheden zijn dan ook het trekken van de brandnetels, het bijhouden van het gras wat overal heen kruipt, ook het maken van gier uit de brandnetels, goed voor de grond!. Maar natuurlijk van groot belang het zaaiwerk en de groente bedden in goede conditie houden. Heel veel komt op en begint vruchten en groenten te maken.

Boer Jennes is chef de composthoop. Met veel energie en plezier is hij in de weer met zijn compostvaten. Alles wat aan planten wordt uitgetrokken gaat direct in de afsterf mand. Daarna door de handen van boer Jennes het compost vat in. Binnenkort is compostvat 1 vol en schakelen we over naar compost vat 2. Daar was even sprake van een egel die daarin aan het schuilen was. Maar we hebben hem vandaag niet meer gezien.

We eten al een poosje van de sla, snijbiet, radijs, spinazie en raapstelen. De laatste twee zijn op. Nu komen de meiknolletjes en rucola sla. Alle tomaten, pompoen, kapucijners, stampeulen, aardappels, broccoli en kolen zijn gegroeid en zien er weelderig uit. Gisteren heeft boer Jennes de worteltjes uitgedund. En daar zaten natuurlijk al kleine worteltjes aan het loof. Die zijn we ook aan het oppeuzelen zo uit de hand.  Overigens krijgen we af en toe iets toegestopt van boer Piet die te veel op zijn tuin heeft staan en graag uitdeelt. Deze week was het broccoli en mogelijk binnenkort ook rode bessen. Boerin Suuske heeft tijdens een rondleiding van Boer Piet ook diverse zomerkoninkjes gesnackt zo uit de tuin. Heerlijk zoet!

Ook heeft er een ruiling plaatsgevonden van een pompoen plant voor twee artisjokken. Dus zo langzamerhand komen er steeds meer gewas soorten het eiland op.

We zijn plannen aan het maken voor de afvoer van de rommel. We hebben twee weekenddagen in juni gereserveerd om met een ploegje mensen de overblijfselen van het huisje af te voeren en al het glas en ijzer. Het volgende grote plan wordt dan de brug! Er moet een nieuwe brug komen, want deze is aan het doorrotten. We kunnen er nog overheen maar het wordt steeds spannender.

Kortom de tuinmaanden vliegen voorbij. En het is allemaal zo geweldig mooi in elk jaargetijde. Vele vogels en ook jonge dieren, in de bomen en op het water. Een geweldige plek om te zijn, te genieten, te rusten en te klussen. En zeker te genieten van alles wat er gewoon is.

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.