We pikken het niet meer!

Eergisteren sprak ik met Haantje over de ingestelde afschermplicht voor hobbykippetjes, ivm het geconstateerde gevalletje vogelgriep in Biddinghuizen. Hij keek me wazig aan en zei: Wat een onzin! Wie komt er nou op het idee om alle kippen gevangen te houden en op te sluiten bij een gevalletje vogelgriep? En gaan we dat nu standaard iedere winter krijgen? Wie verzint er nou zoiets.

Nou, de minister van landbouw, zei ik.

Nou, dan kan de minister van landbouw wat mij betreft de pot op! Zei Haantje. Wij bepalen zelf wel of we wel of niet behoefte hebben aan een dak boven ons hoofd om ons af te schermen voor gevaren! Een buizerd of een sperwer is voor ons een tastbaar gevaar en dan vluchten we onder de stuga, in het hok of onder een boom. Laatst kwam er nog een grote troep ganzen overvliegen in de mist. Gak, gak, gak, hoorden we, maar we zagen niks. We stoven ternauwernood uiteen en dat was op het nippertje… Want om ons heen vielen tientallen bommetjes ganzenpoep! Kijk, dat zijn serieuze zaken om jezelf voor af te schermen. Maar van onzichtbare vogelgriepjes liggen we niet wakker. Wat komt, dat komt en het zij dan maar zo.

Intussen verblijven de kippetjes de ganse dag onder de stuga. Ze hebben namelijk een hekel aan de sneeuw, en daar schermen ze zich graag voor af…

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.