Weer 5 kuub vuil weg!

Ondanks dat we eerder gemeld hebben al meer dan 15 kuub vuil afgevoerd te hebben, voegden we daar vandaag nog eens ruim 5 kuub aan toe. Buurman Jan heeft zijn oprit, gazon, steiger en aanhangwagen weer voor ons beschikbaar gesteld en Boer Ar en Boerin San kwamen ons weer fijn helpen. Een heerlijke dag zo met elkaar. Heerlijk weer, zonnetje en een hoop vermolmd hout en vele kozijnen met en zonder glas. En dat overige glas lag reeds los of hebben we klein gemaakt opgeslagen in plastic emmertjes van Boer Erwin uit de champignonkwekerij.

À propos champignon… Er groeit weer een gigantische paddo langs de houtkade. Ik heb maar eens wat mycologen aan het werk gezet via Twitter en mail en we zijn benieuwd naar de reacties.

De zomerperiode brengt weer veel groenten op de plank, maar er gebeurt ook van alles. Met de gezondheid van Boer Gerrit gaat het niet zo goed, dus worden ook zijn dieren niet verzorgd. Een groot deel is door de familie weggebracht naar de kinderboerderij, maar de katten niet. Die worden nu door de overige boeren verzorgd, voor zover ze überhaupt verzorging nodig hebben want er zijn genoeg muizen! Een overgebleven haan bleef nog achter in z’n kleine hok. Die is nu door mij gepromoveerd tot scharrelkip. Hij zit er nog steeds alleen bij, maar heeft nu de ruimte om te scharrelen en kan in en uit zijn kooi lopen.

Grenzend aan het boerenland, grazen ook koeien en schapen. Een suffe boer was even vergeten het hek te sluiten en een nieuwsgierige jonge stier en koeien trokken er op uit om de nieuwe wereld te verkennen. Als een olifant in een porseleinkast vertrapten ze het tegelpad, vraten de slaatjes op van één van de boeren en toen andere boeren trachtten de koeien terug te bewegen naar eigen wei te gaan, viel de onverlaat van een stier van de brug in het water. De boeren probeerden de stier eruit te halen, maar waren aangewezen op de hulp van de eigenaar. Deze trok het beest aan een touw aan de hoorns eruit, maar daarbij brak helaas een hoorn af. Arme stier… Kletsnat, koppijn en vooral bijkomen van de schrik.

Nu de rotzooi is afgevoerd kunnen we verder gaan met de bouwwerkzaamheden. Want nu de kas en de schuur gesloopt is, moet er wel wat terug komen!

Glas en puin weer opgeruimd!

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.