Woensdag, moestuindag!

Het lijkt bijna een gewoonte te worden om ’s woensdags vrij te nemen en op het Eiland te gaan werken. Zeker als de zon bij tijd en wijle schijnt, de temperatuur stijgt tot 10 graden en op ons Eiland de lente zich rap aankondigt. De vogels kwetteren om je heen, staartmezen vliegen af en aan en een nieuw roodborstje is er als de kippen bij om de pissebedden, spinnetjes en wormen te pikken die tijdens het werk proberen te vluchten.

Als eerste heb ik het 6e perceel afgemaakt en bemest met kalk en compost. Het 7e perceel vervolgens afgetekend en onkruidvrij gemaakt. Daarna nog de energie opgebracht om toch nog 4 baantjes te spitten. Op de andere perceeltjes nog wat opkomend onkruid verwijderd en de oude compost uit het compostvat gehaald en met de kruiwagen verdeeld over een deel van het pad wat wel wat verhoging kan gebruiken. Het compostvat is nu helemaal klaar om nieuwe compost te gaan maken.

Ter ontspanning nog even geroeid naar de drijvende steiger om te kijken hoe de boot aanlegt. Dan meldt Boerin Suuske dat ze onderweg is naar huis, dus ga ik ook maar eens de spullen pakken en neem de benenwagen. En nu? Rozig op de bank en dadelijk nog een lekker bad…

  • Weer een perceel klaar!
    Weer een perceel klaar!
  • De boot en de steiger
    De boot en de steiger
  • Een krokus roept lente
    Een krokus roept lente

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.